Aminoacizi Propag

Fertilizant pentru o acumulare rapidă a substanțelor celulozice în situații de stres.

Compoziție:

 Fertilizant organic, lichid, cu azot, conține 75% aminoacizi- substanță uscată (fertilizanți organo-minerali cu azot- soluție cu 9,6% N total, din care 7,2% N aminic)

Mod de acțiune:

Aminoacizii joacă un rol determinant în metabolismul plantei și constituie, de exemplu elementele de bază ale proteinelor, hidraților de carbon și ale clorofilei. Planta poate sintetiza aminoacizii din carbon, apă și azot. În cazul în care se administrează aminoacizii pe frunză, planta ii poate prelua direct, “economisind” astfel energia consumată în astfel de sinteze. Aminoacizii potentează robustetea plantei, în special în situații de stres.

Capacitatea de apărare și de rezistență a plantei împotriva condițiilor climatice extreme, parazițiilor, bolilor cauzate de ciuperci și fungi și a agenților patogeni din sol crește semnificativ.

De asemenea unii aminoacizi constituie elementele de bază ale auxinelor. Fitohormonul auxină, respectiv aminoacizii Proagro accelerează diviziunea celulară și dezvoltarea sistemului radicular.

Soluțile care ajung în contact cu solul îmbunătățesc absorbția microelementelor din sol prin sistemul radicular.

Factorul determinant în ceea ce privește eficacitatea produselor pe bază de aminoacizi îl constituie conținutul de aminoacizi liberi. Aminoacizii Proagro conțin o cantitate de aminoacizi liberi de peste trei ori mai mare decât alți produși cu aminoacizi de pe piață.

Aminoacizii au de asemenea o acțiune de umectare și de aderență, îmbunătățind astfel eficacitatea și toleranța față de pesticide și îngrășăminte lichide.

Aminoacizii au de asemenea un miros specific, neagreat de unele animale sălbatice. Aminoacizii Proagro  pot fi utilizați așadar pentru evitarea daunelor produse de animale sălbatice.

Recomandări de utilizare:

Culturi agricole:          1-2 ori câte 1-3 litri/ha (la sfeclă de zahăr câte 0,5-1 litru/ha)
Culturi legumicole:     2-4 ori câte 1-3 litri/ha
Vii, hamei:                    3-4 ori câte 3-4 litri/ha

Mărimea recipienților: 20 litri, 1000 litri

Depozitare și perioada de păstrare:

 A se proteja de actiunea directă a razelor solare, se depozitează la temperaturi cuprinse între -5 și +35 grade C. În aceste condiții produsul poate fi păstrat 2 ani.

Deosebiri esențiale între diferitele produse pe bază de aminoacizi

O fertilizare foliară eficientă cu produse pe bază de aminoacizi, destinată acumularii de substantă celulozica și împiedicării depresiilor în creșterea plantelor prin utilizrea de produse pentru protecția plantelor implică cerințe ridicate in ceea ce privește natura acestor produse. Planta poate prelua doar aminoacizii levogiri. Sursa de materie primă și modul de procesare a acesteia constituie factorul determinant pentru calitatea intrinseca a produsului.

Aminoacizi Proagro

•         100% L-aminoacizi
•         cel puțin 25% L-amonoacizi liberi
•        se obțin prin sinteză enzimatică, ceea ce implică un procent ridicat de L-aminoacizi liberi
•     procent ridicat de acid glutamic și acid aspartic, care sunt cei mai importanți aminoacizi ai substanței vegetale         

Produsul firmelor concurente

•         procent necunoscut de L-aminoacizi
•         maximum 5% L-aminoacizi liberi
•      hidroliză bazică, cauzată de substanțele calcaroase din sol, produce D=amonoacizi “nefolositori”

Ambele produse conțin circa 9% azot organic și un conținut foarte ridicat de aminoacizi.
Aceste valori iși pierd însa credibilitatea dacă se ia în considerare structura aminoacizilor.
La acceași cantitate admnistrată aminoacizii Proagro sunt de până la cinci ori mai eficienți.