CRUSHER

demo

CRUSHER

NICOSULFURON 40g/l OD

 

Erbicid selectiv post-emergență, folosit pentru a controla buruienile anuale de iarbă, buruienile cu foioase și buruienile de iarbă perene, cum ar fi halepensa sorgului și agropirronul repens în porumb.

 

Specificație:

 

Compozitie: 40 g/l Nicosulfuron
Grupa chimica: Sulfoniluree
Tip de formulare: Dispersia uleiului (OD)
Mod de actiune:
Erbicid selectiv post-emergenta, utilizat pentru controlul buruienilor anuale de iarba, buruienile latime si buruienile ierbii perene, cum ar fi Sorghum halepense si Agropyron repens  în porumb. Nicosulfuronul este absorbit rapid în frunzele de buruieni și este translocat prin xilem și phloem spre zona meristematică. În această zonă, Nicosulfuron inhibă acetolactat sintetazei (ALS), o enzimă cheie pentru sinteza aminoacidelor ramificate, ceea ce duce la încetarea diviziunii celulare și a creșterii plantelor. 
PERIOADA DE SIGURANȚĂ (interval înainte de recoltare):
Compatibilitate nu este necesară
:
Produsul nu trebuie amestecat cu insecticide organofosfatice sau aplicat porumbului, în cazul în care brazdele sunt tratate cu insecticide organofosfat granule. Poate fi aplicat porumbului tratat cu insecticide carbamat împotriva dăunătorilor insectelor din sol.

 

UTILIZĂRI:

Recoltă

Ora de aplicare

Doza

Porumb

Stadiul de cultură: 2 - 5 frunze Stadiul buruienilor: buruieni apărute, în creștere activă

1,25 – 1,5 l/ha. Pentru buruienile greu de controlat, se recomandă doza mai mare.

Buruieni controlate:

Buruieni anuale

GramineaeCyperaceaeCompositaeCaryophyllaceaePolygonaceaeChenopodiaceaeMalvaceaeLeguminosaeAmaranthaceaeSolanaceaePortulacaceaeCommelinaceaeCruciferae


 

Digitaria sanguinalis, Setaria viridis, Eleusine indica, Avena fatuaCeperus microiriaGalinsoga ciliataStellaria mediaPolygonum lapathifoliumChenopodium albumSida spinosa, Abutilon theophrastiCassia toraAmaranthus viridisSolanum nigrumPortulaca oleraceaCommelina communisCapsella bursa-pastoris


 

Buruieni perene:

GramineaeCyperaceae

Sorg haleoense, Agropyron repens, Cynodon dactylonCyperus rutundus